Najaarsuitvoering toneelvereniging C.T.V. “Wees Een Zegen”

 De najaarsuitvoering is op vrijdag 8 en zaterdag 9 november 2019. Het stuk dat voor u gespeeld wordt is “Opa in de kreukels”. Het is een  blijspel in drie bedrijven en is geschreven door Bernd Gombold en bewerkt en vertaald door Ben te Velde.

 

 

Korte inhoud:

Het hele stuk speelt zich af op het erf van twee naast elkaar liggende boerderijen. In de ene boerderij woont Karel Snijders met zijn vrouw Lena en in de andere zijn zoon Paul met diens vrouw Martha. Karel en Lena genieten na jaren hard werken op hun boerderij van hun welverdiende pensioen. Dat ze ook nog eens allerlei nieuwigheidjes kopen is hun schoondochter Martha een doorn in het oog. Zij is ontzettend gierig en dat is nog zacht uitgedrukt. Hun dochter Sylvia, die een half jaar in Italië heeft gestuurd, komt naar huis dus er zal toch iets feestelijks moeten gebeuren. Maar misschien zorgt Sylvia daar zelf wel voor. In ieder geval is zij niet de enige die haar vader en moeder met een bezoek vereert. Er komen ook nog een paar gasten die ze helemaal niet hadden verwacht.

De najaarsuitvoering vindt plaats in ’t Brinkhuus aan de Hummeloseweg 67 te Zelhem. In de pauze is er een mooie verloting. De beide avonden starten om 19.30 uur en de entree bedraagt drie euro (voor donateurs gratis toegang).